Екскурзија за 8. разред 2018/2019.

Категорија: Обавештења Објављено недеља, 14 октобар 2018 Аутор Милан Недељковић

              За ученике осмог разреда реализована је тродневна екскурзија на релацији Топола-Ваљево-Тршић-Бајина Башта-Мокра Гора-Тара-Златибор-Ужице-Топола. Екскурзија је реализована у четвртак, петак и суботу 8.,9. и 10.10.2018.године.

 

Погледај галерију

             Техничка организација је поверена туристичкој агенцији овлашћеној за ове послове ,,Биг-енекс'' д.о.о. Ваљево (превоз ученика туристичким аутобусима, осигурање ученика, заказивање посета културно-историјским споменицима, калкулација трошкова). Агенција је обезбедила лекара пратиоца и свог водича Душана Стојковића.

              Уз сагласност родитеља за екскурзију се пријавило 106 ученика из четири одељења осмог разреда. На основу решења директора, на екскурзију је ишло пет наставника (четири одељењске старешине: Нада Стевановић, Милан Драговић, Виолета Ђорђевић Радошевић, Светлана Радосављевић и стручни вођа пута Милан Недељковић), представник агенције Душан Стојковић, туристички водич.Превоз ученика обављен је са два аутобуса, тако да је било довољно места за све учеснике. Техничку исправност аутобуса проверили су представници ОУП-а Топола, непосредно пред полазак.

               Полазак је организован испред ,,Максија'' у 8 часова.

8.10.2018.

Путовали смо преко Аранђеловца и Лазаревца до Ваљева. Направили смо кратку паузу у Ваљеву.

Након тога смо кренули ка манастиру Троноши и Тршићу где смо обишли родну кућу Вука Караџића и имали слободно време до 15 часова.  После краћег задржавања у  етно селу Сунчана река наставили смо путовање уз Дрину и запутили се ка Тари и нашем хотелу Оморика где смо стигли око 19 часова. Имали смо вечеру, организовану забаву и ноћење, као и доручак.

9.10.2018.

Доручак око 8 и 30. Напустили смо хотел и обавили заједничку шетњу по Тари до ручка. После ручка око 14 часова запутили смо се ка Мећавнику где смо у сали биоскопа одгледали филм и после филма упутили се на вожњу Шарганском осмицом на Мокрој Гори. Возили смо се Шарганском осмицом од 16 до 17 и 30. Након вожње наставили смо ка Тари на коју смо стигли око 19 часова. У хотел Оморика, имали вечеру, организовану забаву и ноћење.

10.10.2018.

Доручак до 8 и 30 часова. Након доручка напустили смо хотел и упутили се ка Златибор са успутним стајањем у Кремнимa где нам је предавање одржао Драган Пјевић. На Златибору смо прошетали стазом здравља. Ручали смо на Златибору у 13 и 30 и имали смо слободно временe  до 15 часова.  Пошли смо са Златибора и око 16 часова посетили Народни музеј у Ужицу. У Тополу смо се вратили око 20 часова.

            Кроз разговор са ученицима, одељењским старешинама и представником агенције екскурзија је оцењена као веома успешна и садржајна. Ученици су били заинтересовани, постављали су често питања везана за садржаје екскурзије. Сарадња између стручног вође, одељењских старешина и представника агенције је била на завидном нивоу. Сви су дали свој допринос у реализацији програма екскурзије и старали се о безбедности и понашању ученика.                                                                                                                               

У Тополи                                     
15.10.2018.године

Стручни вођа пута
Милан Недељковић

Погодака: 237
        • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


 • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ

   

  tel: 034/6-811-003
  fax:034/6-811-003

  Мије Тодоровића бр. 8
 • Топола
 • mail: os.karadjordje1@mts.rs