ЗОНА ЗАМФИРОВА

Категорија: Приредбе
Објављено среда, 17 мај 2017
Аутор Грујић Јелена

Колектив ОШ ,,Карађорђе“ прославио је Дан школе 9. маја 2017. године. Традиционално, сваке године, ОШ ,,Карађорђе“ обележава тај дан пригодном приредбом коју изводе ученици у организацији њихових наставника. Ове године су замењене улоге. Ученици су били укључени у организацију Дана школе, а наставници су глумили и певали. Дан замене улога је прошао веома успешно и на одушевљење грађана Тополе. Наставници су у сали биоскопа у Тополи извели представу ,,Зона Замфирова“. Учестовао је велики број учитеља и наставника. Представу је изводило 18 наставника- глумаца, уз игру две ученице из средње школе у Тополи , чланице КУД-а ,,Опленац“, а велики број наставника је био укључен у организацију (техничка подршка, инспицијенти, сценографи, сликање за постер, дочек гостију- помоћ ученицима). Колектив је имао велику подршку и од локалне заједнице. Због великог интересовања представа је изведена три пута (премијерно 9. маја за госте и заинтересоване грађане, за ученике наше школе 10. маја и 16. маја хуманитарна представа за Ивицу Радивојевића).

Изведене представе испраћене су овацијама. Утисци колектива наше школе су незаборавни. Представу смо припремали с љубаљу, радошћу и са осмехом на лицу. Без обзира на свакодневне обавезе, сви смо радо долазили на пробе. Били смо енергични, насмејани, ентузијастични. Овације публике на премијери оставио нас је ,,без даха“ са снажним емоцијама. Осмех на лицима деце, њихов аплауз је незаменљив! Тада смо знали да је циљ испуњен, да смо успели!

Хуманитарну представу смо доживели на посебан начин. Прикупљена новчана средства за помоћ Ивици Радивојевићу уплаћена су на његов рачун.

Сценарио је адптиран на основу филма Зона Замфирова. Прича прати Зону и Манета од првог виђења до свадбе. Ту су неизоставне тетке, мајке, чорбаџија, официр, кафеџија, Зонине другарице, певачица и господин Сремац који све то прати и коментарише. Представу прати фантастична музичка подлога. Сцене се спајају инструменталима из филма и песама Пуче пушка, Петлови, Станика ми болна у извођењу наше колегинице. Колега пева Побегуљу, Зоне и Зоне 2 . Сценографија и костими прилагођени су времену у које је смештена радња. Сцена је пуна, снажна, радња динамична и занимљива, глумци енергични и потпуно у својим улогама. По реакцијама публике је очигледно да је ово била одлична идеја.

Колектив ОШ ,,Карађорђе“ захваљује свима који су подржали извођења представе Зона Замфирова:

       Културни центар Топола, Зоран Јевтић и КУД ,,Опленац“, Скупштина општине, Задужбина Краља Петра I, фризерски салони- Фризерски салон Рада и Ема, Фризерски салон Цик-цак, Салон лепоте Мира, Салон лепоте IVANA STYLE шминкери- Милица Милованчевић и Марија Илић, фотограф- Ненад Николић (Nfoto), iFM радио Топола, Зоран Павлићевић, цвећара Сунце.

Текст и још фотографија можете погледати на страници Општине Тополе:

https://www.facebook.com/Op%C5%A1tina-Topola-417137258468733/

 


„Мало позорје“ код нас

Категорија: Приредбе
Објављено недеља, 23 октобар 2016
Аутор Јасна Вуковић

У петак 14.10.2016. године, у нашој школи, гостовало је „Мало позорје“ из Београда. Глумачки пар извео је колаж сцена представљајући дела три велика писца Стевана Сремца „Поп Ћира и поп Спира“, Бранислава Нушића „Аутобиографија“ и Бранка Ћопића „Доживљаји Николетине Бурсаћа“. Представи је присуствовало око 180 ученика млађих и старијих разреда уживајући у глумачким бравурама гостију.

Галерија слика>>>

Дан школе

Категорија: Приредбе
Објављено среда, 11 мај 2016
Аутор школа

НАША ШКОЛА- НАШЕ ИЗВОРИШТЕ

ДАН ШКОЛЕ

Дана 9. маја 2016. године прослављен је Дан наше школе. Гости су уживали у приредби коју су припремили наставници са ученицима. Наши млади глумци славили су школу, знање, љубав и другарство. Показали су да је школа извориште вредности, а да су наши ученици чувари традиције, да су наша светлост и нада. Времепловом смо се вратили у прошлост и подсетили се знаменитих личности заслужних за школу и књигу, као и наших славних Шумадинаца. Славну прошлост, на коју смо поносни, повезали смо са садашњошћу и нашим младим песницима, који су писали о лепој Тополи. Читајући песме наших ученика, Милице Кукањац, Наталије Симић и Божице Вујасиновић, поручено је да ће са нашом децом будућност бити светла! Рођендан наше школе прослављен је и песмом хора. Наши славуји су песмом славили школу, љубав и другарство. Овом приликом директорка школе пожелела је добродошлицу присутним гостима (председнику Скупштине општине Драгану Живановићу, републичком посланику Драгану Јовановићу, директорима установа и организација, пријатељима школе, родитељима...).

Опширније...

Видовданска свечаност

Категорија: Приредбе
Објављено уторак, 28 јун 2016
Аутор школа

ВИДОВДАНСКА СВЕЧАНОСТ

У ОШ „Карађорђе“ у Тополи традиционално се обележава Видовдан пригодном приредбом, поделом књижица, сведочанстава, наградама ученику генерације, такмичарима и наставницима. Директорка школе Рајка Митровић се и ове године побринула да богато награди најуспешније ученике и наставнике.

Опширније...

Савиндан у ОШ,,Карађорђе''

Категорија: Приредбе
Објављено среда, 27 јануар 2016
Аутор Јелена Грујић

 

Како је Савиндан прослављен у ОШ,,Карађорђе''

Путовање кроз Савину прошлост је путовање кроз нашу садашњост. Сава је наш путовођа и заштитник. Ходајући Савиним путем, ходамо кроз време.

Опширније...

        • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


 • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ

   

  tel: 034/6-811-003
  fax:034/6-811-003

  Мије Тодоровића бр. 8
 • Топола
 • mail: os.karadjordje1@mts.rs