Дружење са пријатељима

Категорија: Овсиште
Објављено уторак, 19 април 2016
Аутор Учитељи Светлана и Драган Грујић

Дружење са пријатељима из ОШ „Живко Томић“, Доња Шаторња

(издвојено одељење у Винчи)

Основна школа „Карађорђе“ увек раширених руку и са великом радошћу дочекује драге госте. Школа у Овсишту је 15. априла 2016. године угостила колеге и ученике Основне школе „Живко Томић“ Доња Шаторња (издвојено одељење у Винчи). Учитељи Ивана Митић, Мирко Радовановић и Момир Марковић су са ученицима отишли у родну кућу Радоја Домановића. Заједно са ученицима домаћинима разгледали су обновљену библиотеку, а потом су дружење наставили у школи. Такође, организоване су спортске игре на фудбалском терену. Ученици из Винче уручили су пригодне поклоне својим другарима, а затим је организовано послужење за госте.

Опширније: Дружење са пријатељима

РАДНА АКЦИЈА У НАШОЈ ШКОЛИ

Категорија: Овсиште
Објављено понедељак, 16 март 2015
Аутор Светлана и Драган Грујић

РАДНА АКЦИЈА У НАШОЈ ШКОЛИ

           radnaakcijaШкола у Овсишту смештена је у пријатном амбијенту, надомак родне куће Радоја Домановића, највећег српског сатиричара. Поред уређеног школског дворишта, школа у свом поседу има и плац који до скоро није био уређен. У духу обнове куће Радоја Домановића, учитељи ове школе покренули су акцију уређења поменутог плаца. Наиме, уз помоћ вредних ученика ове школе, засађено је 140 дуња. У акцији су учествовали сви ученици, али и васпитачица Слободанка Васиљевић са својим предшколцима. Учитељ је припремио земљиште, а ученици су садили дуње. У дворишту, у току радне акције, чуо се смех. Ученици школе у Овсишту увек радо учествују у свим акцијама. Пре првог снега, ученици су вредно паковали дрва и сакупљали опало лишће. Свакодневно раде на очувању школског простора, сакупљају смеће које одлажу у корпе. Вредни су, весели, намејани и увек вољни да помогну у уређењу школе и школског простора. Погледајте и видео прилог из емисије Ово је Србија, где од 24.минута иде репортажа о нашој акцији.

Ученици који су се истакли у садњи дуња добили су као награду по једну садницу коју ће засадити у свом дворишту. О хемијској заштити воћа бринуће учитељ, а плодове ћемо брати заједно са ученицима.   Сав приход од воћа намењен је школи. 

Учитељи
  Светлана и Драган Грујић   

8. Март

Категорија: Овсиште
Објављено понедељак, 16 март 2015
Аутор Светлана Грујић

 

ОСМИ МАРТ

8 mart

      У школи у Овсишту се сваке године обележава Осми март. Заједно са својим учитељима, ученици су припремили пригодан програм. Рецитовали су песмице вољеним мамама, а на часу ликовне културе направили су цвеће и честитке које су им након програма поклонили. Маме су донеле пецива и колаче, а вредни ученици су служили пиће и кафу. После приредбе је настављено дружење.

Светлана Грујић

        • ЛОКАЦИЈА НА КОЈОЈ СЕ НАЛАЗИМО


 • КОНТАКТ ПОДАЦИ ШКОЛЕ

   

  tel: 034/6-811-003
  fax:034/6-811-003

  Мије Тодоровића бр. 8
 • Топола
 • mail: os.karadjordje1@mts.rs